2019_topbanner_NY.jpg

 

forsiden

om klinikken

om lidelser

Hæshed/stemmebåndsbetændelse

Jeg er en "ung" pige på 54 år, hvis krop er ved at være lidt slidt af tidens tand og diverse skavanker. Jeg var som 19 år gammel udsat for en voldsom trafikulykke, som jeg i de første mange år faktisk ingen mén havde efter. Men omkring 30 års alderen begyndte jeg at få stemmebåndsbetændelse gentagne gange. Kunne intet sige i en måned. Hos halsspecialisten konstateres en lammelse af det ene stemmebånd, som stammer fra operation i forbindelse med ulykken pga. læsion ved hovedpulsåren i bryst/hals regionen.
I lange perioder gik det fint, men da jeg samtidig har et stemmebelastende job som pædagog tiltager generne. Som 52 årig får jeg vejrtrækningsbesvær ved fysisk aktivitet, som diagnostiseres til at være astma grundet arvæv i lungerne efter respiratorbehandlingen.
Jeg begynder taleundervisning for at bruge stemmen rigtig i forhold til vejrtrækning og belastning af stemmebånd. Symptomerne ved den konstante overbelastning er spændinger i hals-, nakke-, skulder-, og brystregion, og i det hele taget svært ved at slappe af.
Min talepædagog og fysioterapeut anbefaler mig at prøve akupunktur, og jeg starter hos Jenny foråret 2009 med behandling hver uge. Det er med god effekt, og ved sidste behandling hos talepædagogen i august kan hun tydelig mærke forskel. Jeg går stadig hos Jenny hver 3. uge, og vil fortsætte med det, da musklerne på det tidspunkt spænder op igen. I det halve år, der er gået nu har jeg kun fået penicillin for stemmebåndsbetændelse en gang, og det var lige i starten.
Der foruden har jeg en gammel knæskade, med manglende korsbånd og siden maj en ny ledbånds/muskelskade, som der ingen behandling er for. Her hjælper akupunkturen til smertelindring og smidighed.
Hilsen fra Jean

cases.jpg